İnstagram
WhatsApp
Akşener: Son kez karşınızdayım
Ronai Tasarım

İYİ Parti, bugün 5. Olağanüstü Kurultayı’nda yeni genel başkanını belirleyecek.

31 Mart seçimlerinde Türkiye geneli belediye başkanlığında yüzde 3.76, il genel meclislerinde yüzde 4.59 oy alan İYİ Parti'de mevcut Genel Başkan Meral Akşener, olağanüstü kurultay kararı alarak, başkanlığa aday olmayacağını açıklamıştı.

Adayların öncesinde Akşener 'son kez' kürsüye çıktı.

Akşener'in kürsüye çıkışından önce partililere Akşener görüntüleri izletildi ve "Bir gün gitsen bile hatıran yeter" şarkısı çalındı.

“TEHDİDE, BASKIYA, ZORBALIĞA HİÇ EYVALLAHIM OLMADI”

Meral Akşener 30 yıllık siyasi kariyeri boyunca çalışma motivasyonunun millete, Cumhuriyete ve devlete olan vefa borcunu ödemek olduğunu vurgulayarak; “Bu uğurda 30 yıl boyunca bir kadın olarak zorluklarla, iftiralarla, tehditlerle karşılaştım. Her devrin fırsatçılarıyla, ahlaksızlarıyla, zalimleriyle mücadele ettim. Ama şunu içtenlikle söyleyebilirim ki; zihnim de, vicdanım da hep çok rahat oldu. Çünkü hiçbir zaman peşinden koştuğum kişisel bir çıkarım olmadı. Çünkü hiçbir zaman utanacağım bir yaram olmadı. Çünkü hiçbir zaman vicdanımı susturabilecek bir güç olmadı. Bu yüzden de yalana, dolana, dümene hiç tahammülüm olmadı. Tehdide, baskıya, zorbalığa hiç eyvallahım olmadı. Allah şahit; toz zerresi kadar korkum da olmadı. Çünkü ecelin ne bir nefes evvel ne bir nefes sonra olduğuna hep inandım.” şeklinde konuştu.

 

“’TUTUKLANACAKSIN’ TEHDİTLERİ UMURUMDA BİLE OLMADI.”

Siyasetin içerisinde geçirdiği 30 yıl boyunca inandığı yolda yürümekten vazgeçmediğini, aldığı kararların ve üstlendiği sorumlulukların hep arkasında durduğunu hatırlatan Akşener; “Dolayısıyla hayatımın her döneminde sahip olduğum ahlaki değerleri, Cumhuriyetimizin temel ilkelerini, Türkiye’nin ihtiyaçlarını gözeterek; sorumluluklar aldım, tutumlar sergiledim. Mesele millet, mesele memleket olduğunda inandığım yolda yürümekten hiçbir zaman çekinmedim. Milletin hakkı için, devletin itibarı için karşısında durduklarımın parmak sallayan elleri beni yıldıramadı. Hedef tahtasına koyan dilleri beni sindiremedi. Cazip teklifleri beni susturamadı. Makam vaatleri beni durduramadı. “Tutuklanacaksın” tehditleri umurumda bile olmadı. Rabbime şükürler olsun ki bugüne kadar verdiğim tüm kararların aldığım tüm tutumların, üstlendiğim tüm sorumlulukların hep arkasında durdum bugün de durmaya devam ediyorum.“ ifadelerini kullandı.

 

 

“HAKLA BATILIN ARASINDAKİ FARKI, TARİH BELİRLERMİŞ…”

Akşener, bugüne kadar Türk siyasetinin kritik süreçlerinde uyardığı her konuda haklı çıktığını vurguladığı konuşmasında; “Hani derler ya; “Hakla batılın arasındaki farkı, tarih belirlermiş.” Nitekim ben de buna hep şahit oldum.  Her zaman kısa vadede olmasa da zaman beni en nihayetinde hep haklı çıkardı. Mesela 28 Şubat’ta; herkes korkudan susup otururken ölümle tehdit edilmeme rağmen vesayetçilere karşı tutum aldım. Ve haklı çıktım. Mesela 2001 yılında; herkes makam mevki hayalleri kurarken “Türk demekten korkanlarla yol yürünmez.” diyerek bir karar aldım. Yıllarca sürecek bir iktidarın parçası olmamayı ben daha yolun en başında seçtim. “Devletle milleti barıştıracağız.” diye gelenlerin milleti birbirine küstüreceklerini ben daha en başında gördüm. Ve haklı çıktım. Mesela 2010 yılında; herkes “Yetmez ama evet.” diye diye demokrasi havarisi havalarında ortalıkta gezinirken; Türkiye göz göre göre ateşe atılmasın diye iktidarın en tepesi de dahil olmak üzere önde gelenlerine bizzat gittim, söyledim. “Yapmayın, etmeyin. Bu garabet sizi de vuracak.” dedim. Sonucunda ise maalesef ki milletimiz devletini sokaktan toplamak zorunda kaldı. Ve haklı çıktım.” dedi.

 

“TÜRKİYE’YE NEFES ALDIRMAK İÇİN YERİ GELDİ FERAGATTE, YERİ GELDİ FEDAKÂRLIKTA BULUNDUM. YERİ GELDİ HERKES SUSTUĞUNDA BİLE MİLLETİN SESİNİ HAYKIRAN OLDUM.”

Meral Akşener her dönemde milletin taleplerinin duyulması için çabaladığına dikkat çekerek; “Mesela 2017 yılında; devletimizin “kerim” anlayışını ortadan kaldıran, milletimizi de ucube bir sisteme mahkûm eden Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi referandumuna “Hayır” demek için il il gezdim. “Bu sistem Türkiye’yi uçuruma sürükler.” dedim. Ve maalesef haklı çıktım. 2018’de, 2019’da, 2020’de ve en nihayetinde 2023 yılında da “milletle inatlaşılmaz” diyerek hem iktidarı hem de ana muhalefeti defalarca uyardım.  Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türkiye’ye nefes aldırmak için yeri geldi feragatte, yeri geldi fedakarlıkta bulundum. Yeri geldi herkes sustuğunda bile milletin sesini haykıran oldum.” şeklinde konuştu.

 

“BENİM İÇİN ESAS MESELE; BENİM HAKLI ÇIKMAM DEĞİL, MİLLETİMİZİN ÇIRAK ÇIKMAMASIYDI.”

2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri sürecinde vatandaşların taleplerinin duyulması için gösterdikleri çabanın o gün tepki çektiğini ancak bugün haklılığının dile getirildiğini ifade eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; “Çok değil daha geçen yıl söylediklerimi o günlerde hararetle reddedenler, şahsıma her türlü hakareti edenler, hırsından hızını alamayıp iftiraya sarılanlar; bugün benimle aynı şeyleri söylemeye başladılar. Hatta bazıları kısık sesle de olsa “haklıymış” bile diyorlar…  Ne diyeyim? Sabah şerifleriniz hayrolsun…  Rahmetli İnönü’nün bir sözü vardır; “Tarih kürsüsünden hâlinizi seyrediyorum. Suçluların telaşı içindesiniz…”  İşte ben de bugün bu arkadaşların hâlini acıyarak seyrediyorum… Çünkü benim için esas mesele; benim haklı çıkmam değil, milletimizin çırak çıkmamasıydı. Memleketimizde yokluğun, yoksulluğun, adaletsizliğin, hukuksuzluğun 5 yıl daha hüküm sürmemesiydi. Türkiye’nin 5 yılını daha kaybetmemesiydi.” dedi.

 

“BİZ İYİ PARTİ’Yİ KAVGALARA, KORKULARA, MECBURİYETLERE MAHKÛM EDİLEN MİLLETİMİZE YENİ BİR SEÇENEK SUNMAK İÇİN KURMUŞTUK!”

İYİ Parti olarak 2024 Mahalli İdareler Seçimlerine “hür ve müstakil” olarak katılma kararının aslında İYİ Parti’nin fabrika ayarlarına dönmesi olduğunu hatırlatan Meral Akşener; “Çünkü biz İYİ Parti’yi iki kutba mahkûm edilen Türk siyasetinin yaşam odası olması için kurmuştuk! Çünkü biz İYİ Parti’yi kavgalara, korkulara, mecburiyetlere mahkûm edilen milletimize yeni bir seçenek sunmak için kurmuştuk! Çünkü biz İYİ Parti’yi bir kişiye, bir zümreye, bir gruba ya da bir başka partiye kaldıraç olmak, imkân sağlamak, kariyer basamağı olmak için değil milletin istiklali, memleketin istikbali için kurmuştuk! Dolayısıyla ben de bugüne kadar hem kendimin hem de partimizin aldığı tüm kararların arkasında durduğum gibi bu kararın da elbette arkasında durdum.” ifadelerini kullandı.

 

“SADECE SÖZ SÖYLEME SIRASINDA DEĞİL, BEDEL ÖDEME SIRASINDA DA EN ÖNDE DURUYORUM. “

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı’nda Genel Başkan adayı olmayan Meral Akşener, Türkiye’nin alışılmış normallerinin dışında bedel ödeme sırasında da en önde durduğunu vurgulayarak; “Ne kadar zorlu bir yola çıktığımızın farkındaydım. İftiralarla, karalamalarla, çirkin oyunlarla üzerimize gelineceğinin farkındaydım. Satın alınmışlara karşı yürekten inanmışların mücadelesini yürüttüğümüzün farkındaydım. Taşın “altına elini, gövdesini koyanların farkında olduğum gibi o taşın bizi ezmesi için çalışanların da, iştahla el ovuşturanların da farkındaydım. Ez cümle seçim sonuçları doğrultusunda aldığımız riskin elbette farkındaydım. İşte bu yüzden bugüne kadar olduğu gibi bugün de Türkiye’nin alıştırılmış normallerinin dışında, sadece söz söyleme sırasında değil bedel ödeme sırasında da en önde duruyorum.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

“HİÇBİR HESABA, HİÇBİR PAZARLIĞA, HİÇBİR SAHTEKÂRLIĞA GİRMEDEN MİLLETİN SESİNİ DUYURMUŞ OLMANIN MUTLULUĞUYLA SON KEZ KARŞINIZDAYIM!”

Meral Akşener aldığı karardan pişman olmadığının altını çizerek üzerine düşen her şeyi yaptığını da vurguladığı konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bugüne kadar her daim, kimseden bir beklentim olmaksızın gerektiğinde bedel ödemeyi bildim. Bundan dolayı da asla pişman olmadım. Nitekim bugün de pişman değilim. Çünkü haklılığımızın elbet bir gün anlaşılacağını biliyorum. Ve bugün üzerime düşen her şeyi yapmış olmanın huzuruyla son kez karşınızdayım! Hiçbir hesaba, hiçbir pazarlığa, hiçbir sahtekârlığa girmeden milletin sesini duyurmuş olmanın mutluluğuyla son kez karşınızdayım! İYİ Parti olarak varlığımızı, onurumuzu, duruşumuzu pazarlık masalarına meze ettirmemiş olmanın gururuyla son kez karşınızdayım! İYİ Parti’yi kurduğumuz ilk günkü gibi bir an bile pes etmeden mücadele etmiş olmanın gönül rahatlığıyla son kez karşınızdayım! Allah herkese böyle veda etmeyi nasip etsin.“

 

“BİZ BUGÜNLERE ÇİÇEK BAHÇELERİNDEN DEĞİL, MAYIN TARLALARINDAN GEÇEREK GELDİK!”

İYİ Parti’nin kuruluş hikâyesini hatırlatan Meral Akşener; “Biz bugünlere çiçek bahçelerinden değil, mayın tarlalarından geçerek geldik! Biz bugünlere önümüze örülen tel örgüleri, barikatları, engelleri teker teker aşarak geldik! Biz bugünlere ışıkları kesilen salonlara, yolumuzu kesen kamyonlara, adressiz kurşunlara direnerek geldik! Cümle aleme meydan okuduk! 25 Ekim 2017’de bir Çarşamba sabahı demirden dağları bile eriten kadim bir ateşin etrafında toplandık! Kutlu bir davada, şanlı bir mücadeleyi vermek için İYİ Partimizin güneşinde buluştuk!” dedi.

 

“MESELE İNANMAKTI. MESELE İDDİA SAHİBİ OLMAKTI. MESELE YENİ ŞEYLER SÖYLEYEBİLMEKTİ…”

İYİ Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar kullandığı kampanya sloganlarına atıfta bulunarak Türk milleti ile kurduğu bağa dikkat çeken Meral Akşener; “Türkiye’nin çok yarası var “biz merhem olacağız.” dedik. Türkiye’nin çok acısı var “biz dindireceğiz.” dedik. Türkiye’nin çok derdi var “biz derman bulacağız.” dedik.  “Türkiye İYİ Olacak!” diyerek yola çıktık.  Sesi kısılan sözü kesilen iftiraya uğrayanların partisi olduk. “Bir Memleket Meselesi” dedik; il il, ilçe ilçe, köy köy dolaştık Anadolu’nun partisi olduk. “Millet Bizi Çağırıyor!” dedik; esnafların, çiftçilerin, emeklilerin, kadınların partisi olduk. “Gençler için Gençlerle Beraber!” dedik; Türk olmaktan gurur duyan ama Türkiye’de yaşayabilmek için çare arayan gençlerin partisi olduk. “Devlete Millet Yakışır!” dedik; hor görülen, duyulmayan, iradesi hiçe sayılan milletimizin partisi olduk. “Türkiye Tarih Yazacak!” dedik Her şeye rağmen gönlündeki umuda sarılanların partisi olduk! “Mecbur Değilsin!” dedik. Tıpkı 25 Ekim 2017’deki gibi “Yol bulamıyorsan yol açacaksın.” diyen cesurların partisi olduk! Hiçbir zaman bir yerlerden garanti beklemedik. Bir yerlere sırtımızı dayayarak da ilerlemedik. Kirli pazarlıkların peşine düşüp ilkelerimizden taviz vermedik. Çünkü mesele inanmaktı. Mesele iddia sahibi olmaktı. Mesele yeni şeyler söyleyebilmekti.” dedi.

 

“İYİ NİYETİMİZE, VATAN SEVGİMİZE VE HASLETLERİMİZE RAĞMEN NASIL ZULME UĞRADIĞIMIZI UNUTMAYIN!”

“Hatırlayın, bu partiyi kurarken size bir şey söylemiştim; “Nereden ve nasıl geldiğimizi unutmayın!” demiştim.” diyerek hatırlatmada bulunup sözlerine devam eden Akşener;  “İyi niyetimize, vatan sevgimize ve hasletlerimize rağmen nasıl zulme uğradığımızı unutmayın! Nasıl taarruz altına alındığımızı unutmayın! Yokluklar içinde bir araya gelip nasıl ayakta kaldığımızı unutmayın! Sırf bize oy veriyor diye ekmeğiyle oynanan, standı basılan ve hatta şiddete maruz kalan kardeşlerimizi unutmayın! Ben hiçbir zaman unutmadım. O yüzden de şahit olduğum bin bir emeğe dil uzatanların diline, el uzatanların eline mani oldum. Yağmur nereye yağarsa tarlasını oraya çekenlere mani oldum. İYİ Parti’nin ve İYİ Partilinin fedakârlığını taşıyamayanlara mani oldum. “Tek kişi kalsam da bu mücadeleden vazgeçmeyeceğim.” dedim, asla da vazgeçmedim. “Gerekirse bedelini ödeyeceğim.” dedim ve bugün de karşınızda aziz milletime ve sizlere karşı bir kez daha söylemek isterim ki; ben bu bedeli ödemeye razıyım.” dedi.

 

“BUGÜNDEN SONRA ARTIK BU EVİ SİZ KORUYACAKSINIZ!”

 İYİ Partililere seslenerek konuşmasına devam eden Meral Akşener; “Kennedy’nin çok meşhur bir sözü vardır; “Zaferin bin babası vardır, mağlubiyet yetimdir.” der. İşte ben o bin babanın kaçıştığı yerde o yetim mağlubiyeti öksüz bırakmadım! Haksız olduğumuz için değil söz verdiğim için bırakmadım! Başarısızlığı ben aldım, artık başarıyı siz yakalayacaksınız! Bedeli ben ödedim, artık hesabı siz tutacaksınız! Kiminiz “abla”, kiminiz “kardeş”, kiminiz “anne” diye geldiniz. Benden bir ev, bir yuva istediniz. Ben de İYİ Parti’yi sizlere bir ev, bir yuva yaptım. Ocağını tüttürdüm, içini ısıttım, sofrasını kurdum, bahçesini genişlettim. Yıkmak isteyenlere, dağıtmak isteyenlere, çökmek isteyenlere müsaade etmedim. Ama bugünden sonra artık bu evi siz koruyacaksınız! Bu evi artık siz ayakta tutacaksınız!  Bu eve artık siz bakacaksınız! Şairin de dediği gibi; “Bizdik o hücumun bütün aşkıyla kanatlı, bizdik o sabah ilk atılan safta yüz atlı… Dünyâya vedâ ettik, atıldık dolu dizgin. En son koşumuzdur bu, asırlarca bilinsin!” diyerek Genel Başkan adaylarına başarılar diledi ve konuşmasını sonlandırdı.

 


0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Doğru Haberin Adresi

UrfadanHaber
Haliliye Belediyesi

Puan Durumu