“Karaköprü’de sağlık krizi” iddiası: ASM yok, vatandaş doktora ulaşamıyor
CHP Karaköprü İlçe Başkanı Rıdvan Çoban, Akbayır ve Şenevler mahallelerinde ASM’lerin bulunmadığını belirterek yetkililere tepki gösterdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karaköprü İlçe Başkanı Rıdvan Çoban, ilçede sağlık hizmetlerine erişimde ciddi sorunlar yaşandığını öne sürdü. Çoban, özellikle Akbayır ve Şenevler mahallelerinde Aile Sağlığı Merkezi (ASM) bulunmadığını belirterek vatandaşların temel sağlık hizmetlerine ulaşmakta zorlandığını ifade etti.
Çoban, bu mahallelerde yaşayan vatandaşların başka mahallelere gitmek zorunda kaldığını, ancak gittikleri sağlık merkezlerinde de kapasite doluluğu nedeniyle kayıt yaptıramadıklarını savundu. “Vatandaş basit bir muayene için bile saatlerce bekliyor, doktor kotası dolu denilerek geri çevriliyor” ifadelerini kullandı.
‘YER VAR, PLAN VAR AMA İCRAAT YOK’
Mahallelerde sağlık tesisi için ayrılmış alanlar bulunduğunu da dile getiren Çoban, “Yer var, plan var ama icraat yok” diyerek Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’ne çağrıda bulundu.
Artan nüfusa rağmen sağlık altyapısının yetersiz kaldığını öne süren Çoban, yetkililerin bir an önce gerekli adımları atması gerektiğini belirtti. Çoban ayrıca, Akbayır ve Şenevler mahallelerine Aile Sağlığı Merkezi kazandırılana kadar konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.



Benzer Haberler
ŞANLIURFA KIRSALINDA ULAŞIM GÜVENLİĞİ ARTIYOR
Şanlıurfa’da narkotik operasyonu: 13 tutuklama
“Karaköprü’de sağlık krizi” iddiası: ASM yok, vatandaş doktora ulaşamıyor
MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, TBMM Araştırma Komisyonuna Seçildi
Şanlıurfa’da yıllardır süren firar sona erdi!
Başkan Mehmet Kuş Yeni Spor Yatırımları Müjdesi Verdi
Şanlıurfa’da tefecilik ve yağma şebekesine operasyon!
BAŞKAN ÖZYAVUZ DUYURDU: HARRAN'A YENİ ADLİYE SARAYI YAPILACAK